Mot Prag – steg ett: Varberg

I lördags inleddes fas ett av min flytt till Prag. Jag tog med mig Kalle, lämnade vår lägenhet och tillsammans begav vi oss mot tågstationen och tåget mot Varberg. Enkelt så: man köper biljett till Öresundståget i automaten, går och dricker en öl på stationen och går sedan bort till tåget. Vad man kanske inte väntar sig är att finna varje öppet utrymme på tåget packat med människor. Fångar och djur skulle inte ens fått transporteras på detta sättet. Möjligtvis djur då kanske, men om någon fått syn på det hade shockrubrikerna i kvällspressen inte låtit vänta på sig.

En något tryckt och desperat stämning la sig över oss när vi inser att det inte finns en chans i helvetet att vi ska kunna komma på och frustrerat ondgör vi oss över Öresundstågens gränslösa försäljning av biljetter, frågar oss vad avreglering av tågtrafiken ska vara bra för och svär över profitjakten. Nästa Varbergståg gick över två timmar senare och kördes då såklart av SJ, vilket gjorde biljetterna vi hade värdelösa.

Som en räddande superhjälte körde pappa upp och hämtade oss och med det var steg ett slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Security Code: